لیست اختراعات فاطمه حاجي حيدري
در چند دهه اخير تحقيقات متعددي بر روي خواص الكتريكي محصولات كشاورزي خصوصا ميوه ها انجام شده است. يكي از مشكلات اندازه گيري خصوصيات الكتريكي نوع الكترود مورد استفاده در اين تحقيقات مي باشد. الكترودهاي مورد استفاده سوزني شكل بوده و براي اندازه گيري به داخل بافت ميوه فرو برده مي شود. اين مسئله سبب تخريب بافت ميوه در اين روش ها مي شود كه از مقبوليت اين روش ها براي استفاده در بخش درجه بندي ميوه كاسته است. هدف اين طرح پژوهشي ارائه طرحي براي اندازه گيري مقاومت الكتريكي ميوه به روش غير مخرب مي باشد. در اين طرح از صفحه هاي مسي به عنوان الكترود استفاده شده است. براي قرارگيري الكترودها در دو سمت ميوه كفه هاي مناسب طراحي شده است. اين كفه ها كاملا عايق هستند. الكترودها به گونه اي قرار مي گيرد كه پشت صفحه هاي مسي فضاي خالي وجود دارد. اين فضاي خالي سبب تبعيت بهتر الكترودهاي صفحه اي از خميدگي سطح ميوه مي شود. همچنين به كمك لودسل نصب شده بر روي دستگاه امكان اندازه گيري و تنظيم نيروي وارده از سوي كفه ها به ميوه فراهم شده است. به كمك تنظيم نيروي وارده از سوي كفه ها به ميوه تماس يكنواختي در تمام آزمايش ها بين الكترود و ميوه ايجاد مي شود. بدين ترتيب احتمال خطاي اندازه گيري در اثر تماس ناقص الكترود و ميوه از بين مي رود. در تحقيقاتي كه پيش از اين انجام گرفته است. به دليل وارد آمدن آسيب توسط الكترودهاي سوزني در هر آزمايش امكان استفاده از همان نمونه ها در آزمايش بعدي وجود نداشت، خصوصا در براي بررسي تغييرات مقاومت الكتريكي ميوه در طول دوره ي نگهداري، نياز به تعويض نمونه در هر آزمايش است. تعويض مئداوم نمونه در انجام هر آزمايش، در يك دوره معين سبب ايجاد خطا در نتايج آزمايش مي شود، زيرا با هر بار تعويض ميوه آزمايش شده، شرايط ازمايش (رطوبت ميوه، ابعاد،...) تغيير مي كند و امكان ارزيابي دقيق بر روي يك نمونه مشخص وجود نداشته است. در اين روش به دليل عدم آسيب به بافت ميوه امكان ارزيابي تغييرات مقاومت الكتريكي با زمان بر روي يك ميوه ثابت وجود دارد. واژه هاي كليدي: مقاومت الكتريكي، ميوه، الكترود صفحه اي، ارزيابي غيرمخرب.
موارد یافت شده: 1